مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

در این مقاله به شما کمک می کنیم تا بدانید وکیل طلاق چه کمکی در پروسه جدایی از همسر می تواند انجام دهد و مزایای استفاده از این وکیل در فرآیند جدایی چقدر میتواند باعث پیشرفت روند قضایی و دریافت قطعی رای طلاق برای شما شود پس در ادامه این مقاله همراه موسسه حقوقی دادآرمان باشید.
از طریق تماس با تلفن های ثابت میتوانید مشاوره تلفنی و از طریق شماره های همراه، مشاوره آنلاین با وکیل طلاق دریافت کنید…

وکیل طلاق کیست؟

یک وکیل پایه یک دادگستری یا حتی یک وکیل آنلاین می تواند در تمام زمینه های مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری فعالیت نماید و بدون محدودیت قبول وکالت نماید و به پیگیری و حل و فصل پرونده های مختلف بپردازد و وکیل طلاق نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ اما وکیل طلاق، وکیلی است که فعالیت در زمینه ی طلاق و دعاوی مرتبط با آن را برگزیده است و تنها در این حوزه فعالیت دارد؛ از این رو در مورد قوانین مربوط به طلاق و رویه مراجع قضایی در رسیدگی به پرونده های طلاق آشنایی کامل دارد و از جدیدترین قوانین طلاق آگاه است، به همین وکیل طلاق بهترین گزینه برای دریافت راهنمایی و مشاوره در خصوص دعاوی طلاق است.

وکیل مهریه

خدمات وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان

– طلاق از طرف زن

– طلاق از طرف مرد

– طلاق توافقی

– مطالبه مهریه

– شرط تنصیف اموال

– حضانت، نفقه….

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

طلاق از لحاظ حقوقی به چه معنایی چیست؟

طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن زوجین از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می ‌رود.

طبق ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی، طلاق مخصوص نکاح دائم بوده و زن در عقد عقد موقت با پایان مدت یا بذل آن از سوی شوهر از زوجیت خارج می ‌شود.

طلاق مانند ازدواج با خواندن صیغه، صورت می ‌گیرد، اما برخلاف ازدواج، جزء ایقاعات است، یعنی یک طرفه است و تنها از سوی مرد انجام می ‌شود؛ چرا که طبق قانون طلاق در ایران مرد حق طلاق دارد و می تواند هر زمان که بخواهد با طرح دادخواست طلاق، زن خود را طلاق دهد.

انواع طلاق براساس رجوع به طلاق

رجوع در طلاق به معنی بازگشت مرد به همسر خود پس از طلاق و ادامه زندگی مشترک در ایام عده طلاق است و با این رجوع ازدواج قبلی با تمام آثاری که داشته، ادامه پیدا می کند و نیازی به جاری شدن نکاح مجدد نمی‌ باشد.

براساس حق رجوع مرد، طلاق به دو دسته کلی تقسیم می‌ شود؛ که عبارتند از:

۱- طلاق بائن (بدون رجوع)

۲- طلاق رجعی

اگر تصمیم داری برای ثبت دادخواست طلاق اقدام کنی، اما نیاز به به مشاوره و راهنمایی داری، با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.

وکیل مهریه

طلاق بائن چیست و وکیل طلاق چه نظر دارد؟

طلاق بائن به طلاقی گفته می ‌شود که در آن مرد حق رجوع به زن را ندارد. در طلاق بائن چه زن عده داشته باشد و چه نداشته باشد، رجوع مرد به او جایز نمی ‌باشد. این نوع طلاق در مقابل طلاق رِجعی است که در آن، مرد در زمان عده، حق رجوع دارد.

انواع طلاق بائن عبارتند از:

۱- طلاق زن باکرده (زنی که بعد از ازدواج با او آمیزش نشده است.)

۲- طلاق دختر صغیره (دختری که نُه سالش تمام نشده است.)

۳- طلاق زن یائسه

۴- طلاق خُلع

۵- طلاق مُبارات

۶- طلاق سوم یا سه طلاقه

۷- نوع دیگری از طلاق نیز وجود دارد که طلاق حاکم شرع نام دارد. در این نوع طلاق، حاکم شرع همسر مردی را که نه نفقه او را می ‌پردازد و نه طلاقش می ‌دهد، خود طلاق می ‌دهد.

در طلاق بائن، زن در زمان عده به مرد محرم نیست و احکام زوجیت مانند الزام به اطاعت از شوهر، ارث ‌بردن زوجین از یکدیگر، حرمت خروج از منزل بدون اجازه مرد و الزام پرداخت نفقه و خرجی مرد نیز بر او جاری نمی‌ شود.

موسسه حقوقی دادآرمان

* نکته: اگر زن باردار باشد، بر مرد واجب است که تا زمان تولد نوزاد، نفقه او را پرداخت نماید.

برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند.

طلاق رِجعی چیست؟ و وکیل طلاق چه نظر درباره آن دارد؟

طلاق رِجعی، طلاقی است که مرد می‌تواند تا زمانی که عده زن پایان نیافته، بدون نوشتن عقد نکاح جدید به همسر خود رجوع نماید. رجوع مرد به سوی همسر خود در چنین طلا‌قی ممکن است با ادای لفظ یا انجام فعلی صورت گیرد. در واقع اگر طلاق رِجعی باشد، نکاح به صورت قطعی باطل نشده است و اگر زن در ایام عده طلاق از شوهر خود تمکین نماید به او نفقه تعلق گرفته و در غیر این صورت به او نفقه تعلق نمی‌ گیرد. در طلاق رجعی زن حق دارد در منزل شوهر سکونت داشته باشد و حتى از او ارث می‏ برد. به چنین طلا‌قی، طلاق رجعی و به چنین زنی مطلقه رجعیه گفته می ‌شود.

* نکته: مطلقه رجعیه زوجه حقیقی است؛ یعنی، آنچه از ادله شرعی استنباط می‌ شود، این است که مطلقه رجعیه در زمان عده، زوجه حقیقی است و تمامی‌ آثار زوجیت بر او و همسرش مترتب می ‌باشد. در نتیجه می‌ توان از قاعده ‌‌ای با عنوان «مطلقه رجعیه، زوجه حقیقی است» نام برد.

حقوق زوجین در طلاق رجعی چیست؟

همان طور که گفته شد پس از طلاق رجعی رابطه زوجیت به طور کامل بین زن و شوهر از بین نمی رود و مرد در ایام عده طلاق می تواند به همسر خود رجوع کند، از این رو در طلاق رجعی زن و مرد دارای حقوقی است.

حقوق زوجین در طلاق رجعی عبارتند از:

۱- در صورت فوت یکی از زوجین، طرف مقابل از او ارث می برد.

۲- به زن در طلاق رجعی نفقه تعلق می گیرد.

۳- در صورت فوت یکی از زوجین امکان غسل دادن او توسط طرف دیگر وجود دارد.

۴- زکات فطره زن در طلاق رجعی بر عهده مرد است.

۵- نزدیکی مرد در ایام عده طلاق رجعی، رجوع محسوب می شود، حتی اگر قصد رجوع نداشته باشد.

وکیل مهریه

وکیل طلاق ؛ انواع طلاق براساس ثبت دادخواست طلاق

چنانچه زن یا مرد تصمیم به طلاق داشته باشد و بخواهد از دادگاه تقاضای طلاق بنماید مانند سایر دعاوی ابتدا باید دادخواست طلاق را ثبت نماید. طبق قانون طلاق، براساس اینکه چه کسی دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم می کند و تصمیم به جدایی از همسر خود را دارد، طلاق به دو دسته تقسیم می شود:

طلاق یک طرفه: هرگاه فقط یکی از زوجین اقدام به طرح دادخواست طلاق نماید و بخواهد از همسر خود جدا شود و با تقدیم دادخواست طلاق از دادگاه تقاضای طلاق نماید، در این صورت طلاق یک طرفه است. طلاق یک طرفه به دو دسته تقسیم می شود:

* طلاق از طرف زن

طلاق از طرف مرد

طلاق توافقی: هرگاه زن و مرد هر دو برای طلاق با هم توافق داشته باشند و بخواهند با طلاق به زندگی مشترک خود پایان دهند طلاق توافقی خواهد بود.

برای اطلاع از تفاوت طلاق یک طرفه با طلاق توافقی کلیک کن.

وکیل مهریه

طلاق از طرف زن

طبق قانون زن حق طلاق ندارد و نمی تواند هر زمان که بخواهد بدون دلیل از شوهر خود طلاق بگیرد و باید برای درخواست طلاق خود دلایل محکمه پسندی به دادگاه خانواده ارائه نماید.

برای اینکه زن بتواند از شوهرش طلاق بگیرد، باید یکی از شروط دوازده گانه عقدنامه و یا وکالت در طلاق و یا یکی از شرایط عسر و حرج که در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به آن اشاره شده است را داشته باشد. یکی از ملزمات و دلایل طلاق از طرف زن، این است که یکی از قوانین و موجبات طلاق وجود داشته باشد. منظور از موجبات طلاق دلایل محکمه پسندی است که مجوز طلاق به حساب می آید؛ یعنی زن در شرایط خاص می تواند از دادگاه تقاضای طلاق مانند طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج.

علاوه بر عسر و حرج، طلاق از طرف زن با شروط دوازده گانه عقدنامه نیز امکانپذیر خواهد بود و زن می تواند با اثبات هر یک از موارد مذکور در عقدنامه از دادگاه درخواست طلاق نماید.

همچنین زن می تواند با ابراز کراهت از شوهر و بذل مهریه اش درخواست طلاق نماید، یعنی زن به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد به ازای بذل مهریه و یا با دادن مالی بیشتر از مهریه (فدیه) درخواست طلاق خلع نماید و در این صورت دادگاه به درخواست زن حکم طلاق را صادر می کند.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

همان طور که گفته شد به دلیل پیچیدگی قوانین در خصوص طرح دادخواست طلاق از طرف زن و اثبات دلایل طلاق در دادگاه خانواده، بهتر است زوجه برای تنظیم و ثبت دادخواست طلاق و پیگیری پرونده طلاق در دادگاه با یک وکیل طلاق با تجربه مشورت کند، از این رو موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در غرب تهران را به شما معرفی می کند.

طلاق از طرف مرد

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، اختیار طلاق با مرد است و مرد حق طلاق دارد یعنی مرد هر زمان که بخواهد با دلیل یا بدون دلیل موجه می تواند همسر خود را با تقدیم دادخواست طلاق از طرف مرد به دادگاه خانواده طلاق بدهد، اما دادگاه پیش از صدور رأی طلاق، ابتدا برای مسائل مالی و غیرمالی طلاق که شامل مهریه، نفقه زوجه، اجرت المثل ایام زوجیت، استرداد جهیزیه، تنصیف اموال زوج در طلاق، حضانت فرزند و حق ملاقات با فرزند پس از طلاق است، تعیین تکلیف می کند و مرد برای اجرا و ثبت طلاق باید ابتدا حقوق مالی زوجه را که به آن اشاره شد پرداخت نماید.

البته در پرداخت حقوق مالی زوجه در طلاق از طرف مرد باید به این نکته نیز اشاره کرد، در صورتی که مرد توانایی مالی برای پرداخت یکجای حقوق مالی زوجه را نداشته باشد، می تواند با ثبت دادخواست اعسار از پرداخت از دادگاه تقاضای تقسیط مهریه، نفقه معوقه و سایر حقوقی مالی زوجه را بنماید و پس از اینکه دادگاه در این مورد تصمیم گیری نماید، رأی طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را به درخواست مرد صادر می کند.

یکی از نکات مهم که در طلاق از طرف مرد باید به آن توجه شود دلایل طلاق مردان است، چرا که در صورتی که مرد بخواهد زن خود را با دلیل موجه مانند نشوز طلاق دهد تنصیف اموال مرد در طلاق به زن تعلق نمی گیرد.

با وکالت دادن به بهترین وکیل طلاق در تهران می تونی بدون سردرگمی در دادگاه و صرفه جویی در زمان و هزینه به خواسته خود که طلاق است برسی.

وکیل طلاق

طلاق توافقی

در طلاق توافقی زن و شوهر هر دو خواهان طلاق هستند و در طلاق با هم توافق دارند و در تمامی مسائل مالی و غیرمالی طلاق با یکدیگر توافق دارند. در واقع در طلاق توافقی زوجین نیازی به داشتن دلایل محکمه ‌پسند برای طلاق در دادگاه ندارند و برای ارائه دادخواست طلاق توافقی تنها شرط لازم توافق زن و مرد برای طلاق است.

توافقات زوجین در طلاق توافقی عبارتند از:

۱- میزان و نحوه پرداخت مهریه و نیز میزان بخشیدن قسمتی از آن

۲- تعیین تکلیف وضعیت نفقه و خرجی در طول زمان زناشویی و عده

۳- در صورت داشتن فرزند مشترک، توافق بر سر حضانت و سرپرستی فرزند و نحوه ملاقات با فرزند

۴- توافق بر سر جهیزیه

۵- بررسی و توافق بر سر شرایط اولیه موجود در سند ازدواج در مورد تنصیف اموال

۶- هر گونه توافق مالی دیگر 

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

زوجین باید در مورد مسائل طلاق با توافق یکدیگر تصمیم گیری و تعیین تکلیف نمایند و سپس توافقات خود را به صورت مکتوب و امضا شده به دادگاه تقدیم کنند.

همچنین در خصوص توافقات زوجین در طلاق باید به این نکته اشاره کرد که امکان تغییر توافقات زوجین نیز وجود دارد و زن و مرد می توانند در هر مرحله از دادرسی و یا در هنگام مراجعه به دفترخانه رسمی طلاق هنگام ثبت طلاق یا حتی پس از ثبت طلاق توافقات خود را تغییر دهند و طبق آن عمل کنند.

همچنین در صورت پشیمانی زوجین از طلاق توافقی در صورت عدم مراجعه به دفترخانه برای اجرا و ثبت طلاق، اعتبار گواهی عدم امکان سازش پس از سه ماه پایان یافته و نیازی به مراجعه به دادگاه یا ابطال رای دادگاه نمی باشد. 

اگر تصمیم داری توافقی از همسرت جدا بشی اما از حق و حقوق خود در طلاق توافقی هیچ اطلاعی نداری با وکیل طلاق توافقی در تهران تماس بگیر و از حقوق خود در طلاق توافقی مطلع شو.

بیشتر بخوانید: نمونه رای طلاق توافقی

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

طلاق از طرف زن به دلیل عسر و حرج

عسر و حرج یکی از مهمترین دلایل طلاق از طرف زن است که با اثبات آن از سوی زوجه، دادگاه به درخواست زن حکم طلاق صادر می کند.

عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است و عسر و حرج زن یعنی ایجاد وضعیتی که زندگی مشترک با شوهر برای زن غیرقابل تحمل و سخت باشد و زن در صورت اثبات دلایل خود می تواند از دادگاه درخواست طلاق نماید.

طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق نماید. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار امکانپذیر نباشد، زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.

وکیل مهریه

طبق تبصره ی این ماده، عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن برای زوجه مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه از مصادیق عسر و حرج محسوب می شود:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه

۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

۳- محکومیت قطعی زوج به پنج سال حبس یا بیشتر

۴- ضرب و شتم یا هر گونه سوء رفتار مداوم زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

۵- ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا مسری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر موارد که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق را به نفع زوجه صادر نماید.

وکیل آنلاین

طلاق از طرف زن با شروط دوزاده گانه عقدنامه

در عقدنامه ۱۲ شرط وجود دارد که در صورت احراز هر یک از آنها در دادگاه، زن حق طلاق پیدا می کند و می تواند با اثبات آن در دادگاه خانواده، علاوه بر اینکه به حقوق مالی خود می رسد، از شوهر خود نیز طلاق بگیرد.

شروط ۱۲ گانه ضمن عبارتند از:

۱- ترک انفاق به مدت ۶ ماه

۲- بد رفتاری و سوء معاشرت زوج به حدی که زوجه قادر به ادامه ی زندگی مشترک با زوج نباشد.

۳- بیماری صعب العلاج و خطرناک زوج به طوری که ادامه ی زندگی با وی ، سلامتی زوج را به خطر اندازد.

۴- جنون زوج در صورتی که فسخ نکاح ممکن نباشد. (جنون یکی از دلایل فسخ نکاح است).

۵- چنانچه زوج به کاری اشتغال داشته باشد که به زیان حیثیت و مصالح خانوادگی زوجه باشد.

۶- زوج به مدت ۵ سال یا بیشتر به حبس محکوم شود.

(بهتر است زوجه برای اثبات این دلایل از یک وکیل طلاق کمک بگیرد.)

۷- اعتیاد زیان آور زوج به طوری که ادامه ی زندگی برای زوجه دشوار باشد. (به تشخیص دادگاه خانواده)

۸- بدون اینکه زوج دلیل موجهی داشته باشد، زندگی خانوادگی را به مدت ۶ ماه متوالی ترک نماید.

۹- زوج به دلیل ارتکاب جرمی، محکوم شده باشد که مغایر با حیثیت و شأن خانوادگی زن باشد. (به تشخیص دادگاه )

۱۰- بچه‌ دار نشدن زوج به دلیل عقیم بودن و غیره. (از زندگی مشترک باید ۵ سال گذشته باشد)

۱۱- مفقودالاثر شدن زوج، چنانچه ظرف مدت ۶ ماه پس از مراجعه‌ ی زوجه به دادگاه پیدا نشود.

۱۲- ازدواج مجدد زوج بدون اجازه همسر اول و به تشخیص دادگاه عدالت بین همسران از سوی زوج رعایت نشود.

اگر در مورد حقوق زنان بعد از طلاق چیزی نمی دونی با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

وکیل مهریه

به دلیل دشواری اثبات ادله زوجه در دادگاه، بهترین راه برای طرح دادخواست طلاق و پیگیری آن تا اجرای حکم، انتخاب یک وکیل طلاق با تجربه است و زوجه با دادن وکالت به یک وکیل طلاق کاردان و متخصص، احتمال موفقیت خود را در اثبات ادله و مدارک طلاق افزایش می دهد و امکان رد شدن دلایل وی برای طلاق و صدور حکم دادگاه به ضرر وی کم می شود و زوجه می تواند این اطمینان را داشته باشد که با راهنمایی و مشاوره ی وکیل طلاق که در حل و فصل پرونده های طلاق تجربه و تخصص دارد، به خواسته ی خود که طلاق است، دست یابد.

حق طلاق چیست؟

حق طلاق یا وکالت در طلاق، وکالت بلاعزل با حق توکیل (وکیل کردن) غیر است که زوج به زوجه می ‌دهد. وکالت طلاق زن یعنی او با وکالتی که از شوهر خود دارد می‌ تواند از طرف مرد وکیل انتخاب کند یا خودش شخصاً و با مراجعه به دادگاه و اثبات ادعای خود درخواست طلاق نماید.

در واقع داشتن حق طلاق یکی از روش های طرح دادخواست طلاق از طرف زن است. اما در خصوص طلاق با استفاده از حق طلاق باید به این نکته توجه داشت که طلاق زن با استفاده از داشتن وکالت در طلاق، طلاق از طرف زن محسوب نمی شود و طلاق توافقی است و به این ترتیب تنصیف اموال مرد در طلاق توافقی به زن تعلق نمی گیرد.

وکیل طلاق

نحوه‌ ی گرفتن حق طلاق

وکالت دادن در طلاق از سوی زوج به زوجه به دو روش امکان ‌پذیر می ‌باشد:

۱- در زمان وقوع عقد ازدواج و با آگاهی به سردفتر ازدواج، وکالت زوجه در طلاق به صورت شرط ضمن عقد، در سند ازدواج نوشته می ‌شود. از آنجایی که عقد ازدواج از نظر حقوقی جزء عقود لازم است، امکان بر هم زدن شرط وکالت طلاق از سوی شوهر بدون رضایت زن ممکن نیست.

۲- شوهر به دفتر اسناد رسمی یا سفارت ایران در خارج از کشور مراجعه کند و به زوجه وکالت در طلاق و جدایی بدهد. این وکالت می‌ تواند قابل عزل و یا بلاعزل باشد.

* نکته: برای واگذاری وکالت در دفتر اسناد رسمی یا کنسولگری ‌های ایران در خارج از کشور حضور و امضای موکل (شوهر) کافی است و نیازی به حضور وکیل (زوجه) نمی‌ باشد.

وکیل طلاق تهران

حکم طلاق چیست؟

هرگاه زن به دادگاه درخواست طلاق بدهد، بدون آنکه حق طلاق داشته باشد؛ یعنی زن در عقد خود، حق طلاق را از مرد نگرفته است؛ اما بنا به دلایلی مانند ترک انفاق یا عسر و حرج، شروط دوزاده گانه عقدنامه و… می‌ تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید؛ که در صورت اثبات دلایل خود، دادگاه حکم طلاق برای زن صادر می‌ کند.

دادگاه ابتدا موضوع و دلایل اختلاف را که زن برای آنها درخواست طلاق کرده است را بررسی می‌کند؛ اگر دلایل ارائه شده توسط زن در دادگاه اثبات شد و دادگاه وی را محق طلاق گرفتن از شوهر بداند، اقدام به صدور حکم طلاق می‌ کند.

اگر تصمیم داری به دلیل عسر و حرج از شوهرت طلاق بگیری، اما برای اثبات دلایل خود در دادگاه نیاز به مشاوره و راهنمایی داری، با بهترین وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و کاملترین اطلاعات رو در این زمینه دریافت کن.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

اولین مرحله برای ثبت طلاق، دریافت گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه خانواده است. رای دادگاه در برخی از انواع طلاق، گواهی عدم امکان سازش نام دارد که این گواهی تأییدی بر عدم توافق و سازش زوجین است و در مواقعی صادر می ‌شود که دادگاه رسیدن به توافق بین زن و شوهر را ناممکن می‌ داند و به آنها اجازه طلاق را می‌ دهد؛ در این صورت گواهی عدم امکان سازش صادر می ‌شود.

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه است؛ یعنی اگر طرفین ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ ابلاغ گواهی آن را به دفترخانه ثبت طلاق ارائه ندهند و برای اجرا و ثبت طلاق اقدام نکنند، پس از گذشت ۳ ماه، گواهی عدم امکان سازش فاقد اعتبار خواهد بود.

گواهی عدم امکان سازش در صورتی صادر می شود که:

۱- درخواست طلاق از طرف مرد باشد.

۲- طلاق تو افقی باشد یعنی زن و شوهر برای طلاق گرفتن با هم توافق داشته باشند.

۳- طلاق از طرف زن، وقتی که او وکالت در طلاق داشته باشد؛ یعنی زن حق طلاق داشته باشد.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در خصوص انواع طلاق، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند.

وکیل آنلاین

تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش چیست؟

تفاوت های حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش عبارتند از:

۱- دادگاه در مواردی که بخواهد درباره ی موضوعی حکم صادر کند، به طور کامل و دقیق آن را بررسی می‌ کند و دلیل اقامه دعوی را می ‌شنود و دفاعیات طرفین دعوی را شنیده و در نهایت تصمیم می‌ گیرد که به نفع چه کسی و چگونه حکم صادر کند. یکی از مواردی که دادگاه حکم صادر می‌ کند، زمانی است که زن بدون داشتن حق طلاق درخواست طلاق نماید؛ اما دادگاه زمانی گواهی عدم امکان سازش صادر می‌ کند که نیازی به ورود به ماهیت دعوی وجود ندارد و با صدور این گواهی تنها قصد و تصمیم به طلاق را تأیید می‌ کند.

۲- در حکم طلاق محدودیت زمانی وجود ندارد و اعتبار آن به زمان وابسته نمی ‌باشد؛ اما گواهی عدم امکان سازش دارای مدت ۳ ماهه می ‌باشد و پس از این مدت گواهی بی ‌اعتبار می ‌شود.

۳- در حکم طلاق دادگاه دستور به طلاق می‌ دهد؛ اما در گواهی عدم امکان سازش، تنها اجازه ‌ی طلاق توسط دادگاه صادر می ‌شود و طلاقی صورت نگرفته است و اگر در مدت اعتبار گواهی، طلاق ثبت نشود به معنی انصراف از طلاق است.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

درخواست طلاق به دلیل عقیم بودن زوج

* طبق بند ۱۰ از شروط دوازده گانه ضمن عقد در سند ازدواج، در صورتی که پس از گذشت ۵ سال زندگی مشترک زوجه از شوهر خود به دلیل عقیم بودن یا هر عوارض جسمی دیگری که زوج صاحب فرزند نشود، می ‌تواند با استفاده از حقی که شوهر به زن داده است، استفاده کند و زن برای طلاق اقدام نماید.

* طبق بند ۱۳ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۵۳، که با توجه به تصویب قانون حمایت خانواده جدید در سال ۱۳۹۱ و عدم نسخ و عدم ابطال ضمنی یا صریح آن همچنان به قوت خود باقی است، بیان می ‌کند: «در صورت عقیم بودن یکی از زوجین و اینکه از جهت عوارض و خصوصیات جسمی نتوانند از یکدیگر صاحب اولاد شوند؛ یکی از مواد درخواست طلاق از سوی زن می‌ تواند باشد.»

* نکته: در این نوع طلاق، تمام حقوق مالی زن، مانند مهریه، اجرت ‌المثل و… در همه‌ ی مواردی که درخواست طلاق به دلیل داشتن شرایط اعمال وکالت در طلاق به دادگاه خانواده باشد، به قوت خود باقی است.

درخواست طلاق به دلیل خیانت زوجین

یکی از مهمترین دلایل طلاق از طرف مرد یا زن خیانت یکی از زوجین است. در این صورت اگر خیانت هر یک از زوجین اثبات شود، طرف مقابل می تواند از دادگاه خانواده به دلیل خیانت همسرش درخواست طلاق نماید؛ اما باید بتواند خیانت همسر خود را با ارائه مدارک محکمه پسند اثبات نماید.

اثبات خیانت شوهر از سوی زن در دادگاه برای طلاق از این جهت اهمیت دارد که در صورت اثبات خیانت زن برخی حقوق مالی مانند تنصیف اموال مرد در طلاق به وی تعلق نخواهد گرفت و در صورتی که زن بتواند خیانت شوهرش را در دادگاه ثابت کند، دادگاه به درخواست او حکم طلاق را صادر می کند و در این صورت مرد باید تمام حقوق مالی زوجه را پرداخت نماید.

حق حبس زن

درخواست طلاق به دلیل نشوز

به محض جاری شدن عقد نکاح زن و شوهر در مقابل یکدیگر متعهد به انجام وظایفی می شوند. به نافرمانی و عدم انجام وظایف زناشویی از سوی هر یک از زوجین نشوز گفته می شود.

براساس این تعریف هرگاه شوهر از انجام وظایف زناشویی خود در مقابل همسرش مانند پرداخت نفقه، همخوابی و غیره امتناع کند، نشوز محسوب می شود و به او ناشز گفته می شود.

اگر شوهر به وظایف زناشویی خود در برابر همسرش عمل نکند، زن می ‌تواند با اثبات نشوز مرد در دادگاه خانواده حکم ملزم به انجام وظایف مرد را بگیرد و چنانچه مرد با حکم دادگاه نیز از انجام وظایف خود مانند پرداخت نفقه خودداری کرد، زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

همچنین اگر زن به وظایف زناشویی خود مانند تمکین خاص عمل نکند، ناشزه محسوب می شود و مرد می تواند برای الزام زن به تمکین دادخواست الزام به تمکین زوجه را به دادگاه خانواده تقدیم نماید و در صورتی که زن ناشزه باشد، به وی نفقه تعلق نمی گیرد.

اگر به دلیل نشوز همسرت، تصمیم داری طلاق بگیری و اقدام به ثبت دادخواست طلاق کردی، اما برای اثبات دلایل خود در دادگاه نیاز به راهنمایی یک وکیل طلاق با تجربه داری، با بهترین وکیل طلاق در شمال تهران تماس بگیر و مشاوره رایگان دریافت کن.

جهت دریافت مشـاوره رایگان کلیک کنید!

مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

در پروسه طلاق برای ایرانیان خارج از کشور سه حالت متصور است:

۱- اگر زوجین هر دو مقیم خارج از کشور باشند.

۲- اگر زن مقیم خارج از کشور باشد.

۳- اگر مرد مقیم خارج از کشور باشد.

ما در دپارتمان تخصصی خانواده، در کنار شما هستیم و در امور مربوط به خانواده و پرونده های خانوادگی، در کنار شما هستیم و تا با مشاوره رایگان به شما یاری می دهیم.

وکیل مهریه

اگر زوجین هر دو مقیم خارج از کشور باشند

اگر زن و شوهر ایرانی هر دو مقیم خارج از کشور باشند، چنانچه قصد طلاق توافقی داشته باشند، بهترین کار این است که هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کنند. در بیشتر مواقع غیرحضوری هم ممکن است، وکالت در طریق را از طریق پست ارسال کنند تا وکیل از آن طریق رأی توافقی را از دادگاه دریافت و سپس در دفترخانه طلاق ثبت رسمی کند. همچنین مدارک را برای زن و شوهر متقاضی ارسال کند. که مدارک شامل: طلاق ‌نامه‌، شناسنامه‌ های زوجین که مهر طلاق خورده باشد.

همچنین طبق ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده، زن و شوهر از کنسولگری ایران نشانی و مشخصات مراکز یا اشخاص صالح برای اجرای صیغه طلاق را دریافت کنند و پس از مراجعه و دریافت گواهی اجرای صیغه طلاق، مجدداً با درخواست کتبی ثبت طلاق، به کنسولگری ایران بدهند.

اگر زن مقیم خارج از کشور باشد

چنانچه زن ساکن خارج از کشور است و مرد خواه ساکن خارج یا ایران باشد و با طلاق موافق نباشد، در این صورت زن می‌ تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران و با ارائه دلیل طلاق، مثل یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد، از دادگاه خانواده درخواست طلاق یک طرفه از سوی زوجه نماید یا زن می‌ تواند در کشور محل اقامت خود تقاضای طلاق نماید.

* نکته: رأی دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر است و اجرایی می‌ شود که در آن قوانین طلاق در ایران رعایت شده باشد؛ در غیر این صورت حتی با داشتن رأی دادگاه خارجی که در آن رأی، قوانین طلاق در ایران رعایت نشده باشد؛ باید از اول دادخواست طلاق از سوی زن در ایران ثبت شود. ولی داشتن رأی دادگاه خارجی اجرایی نشده، برای دریافت طلاق در دادگاه ‌های ایران بسیار مؤثر است.

می تونی با وکیل طلاق توافقی موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیری و هر سوالی در این زمینه داری بپرسی.

وکیل طلاق

اگر مرد مقیم خارج از کشور باشد

اگر مرد ساکن خارج از کشور باشد و زن خواه ساکن ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نباشد؛ بر طبق قانون ما برای طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور مسلمان، حق طلاق با مرد است. مرد می ‌تواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل سکونت خود برای یکی از آشنایان یا وکیل خود طلاق از طرف مرد را ثبت نماید و رأی طلاق را با دادن دادخواست، تنفیذ طلاق اجرا نماید.

اگر برای دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص دعاوی خانواده و طلاق، وقت و هزینه کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل خانواده را نداری، می تونی به صورت آنلاین و تلفنی با بهترین وکیل آنلاین طلاق موسسه حقوقی دادآرمان مشکلت رو مطرح کنی و بهترین مشاوره و راهنمایی را بدون صرف وقت و هزینه و به صورت رایگان دریافت کنی.

طلاق غیابی چیست؟

اگر دادخواستی علیه شخصی داده شود و خوانده دعوا که دادخواست علیه او ارائه شده است، ابلاغیه زمان رسیدگی دادگاه را به شخصه تحویل نگرفته باشد؛ یعنی طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی، به او ابلاغ نشده باشد و یا اینکه در جلسات دادگاه حاضر نشود و لایحه نیز نداده باشد در صورت محکوم شدن او رأی غیابی صادر می‌ شود. در خواسته طلاق نیز به همین صورت عمل می ‌شود اگر در وقت رسیدگی به خوانده ابلاغ واقعی نشده باشد و خوانده در دادگاه حضور نیابد و لایحه نداده باشد در فرض محکومیت، طلاق غیابی است.

در صورتی که رای غیابی طلاق صادر شود، تا مدت ۲۰ روز در همان شعبه بدوی (نخستین) قابل اعتراض است که به آن واخواهی گفته می ‌شوند.

برای اینکه بدونی شرایط طلاق غیابی چیه و چطور می تونی به صورت غیابی از همسرت طلاق بگیری، موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در تهران را برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان در این زمینه به شما معرفی می کند.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

طلاق غیابی از طرف مرد

هرگاه زوج، دادخواست طلاق دهد و زوجه در جلسات دادرسی حاضر نشود و لایحه هم ندهد و وکیل طلاق هم اختیار نکند تا در جلسات دادگاه حضور پیدا کند، دادگاه حکم طلاق را غیابی صادر می کند و مرد باید حقوق مالی زوجه را پرداخت کند و حکم طلاق را اجرا نماید و طلاق غیابی را در دفترخانه رسمی طلاق ثبت کند.

البته در طلاق از طرف مرد باید به این نکته اشاره کرد که چون مرد حق طلاق دارد در صورت مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق حتی بدون حضور زن در جلسات دادگاه، رای طلاق به درخواست مرد صادر می شود، فقط در صورتی که مرد درخواست طلاق نماید و به زن ابلاغ شود اما زن در جلسات دادگاه حاضر نشود، رای صادره غیابی خواهد بود.

وکیل مهریه

طلاق غیابی از طرف زن

برای طلاق غیابی از سوی زن دو حالت متصور است:

۱- چنانچه زن با دلایل محکمه پسند که در مطالب قبل به آنها اشاره کردیم، دادخواست طلاق را مطرح کند و زوج یا وکیل طلاق وی در جلسات دادگاه حاضر نشوند و برای دفاع از خود لایحه نیز تقدیم نکند. دادگاه پس از تعیین تکلیف در مورد مسائل مربوط به طلاق، حکم طلاق غیابی را به نفع زوجه صادر می کند.

۲- هرگاه شوهر به مدت چهار سال غایب مفقودالاثر باشد و اثری از وی پیدا نشود، زن می تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق غیابی نماید و دادگاه پس از طی مراحل قانونی یعنی سه نوبت انتشار آگهی در روزنامه محلی و روزنامه های کثیرالانتشار، چنانچه زوج پیدا نشود، حکم طلاق غیابی را صادر می کند.

همچنین اگر طبق بندهای ۸ و ۱۱ عقدنامه زوج به مدت ۶ مرد منزل را ترک کرده باشد، ترک منزل از موجبات طلاق خواهد بود و اگر مرد در دادگاه حاضر نشود رای طلاق غیابی است.

نکته: هرگاه زن بخواهد با وکالتنامه ی طلاق که در اختیار دارد طلاق بگیرد، حکم طلاق صادره از سوی دادگاه غیابی نمی باشد، چون زوجه به جای زوج یک وکیل طلاق (وکیل مع الواسطه) اختیار می کند و به دلیل حضور وکیل طلاق شوهر در پرونده دیگر طلاق، غیابی محسوب نمی شود و طلاق توافقی است.

همچنین زن می تواند در طلاق غیابی با توقیف اموال زوج اقدام به مطالبه مهریه در طلاق غیابی نماید و در صورتی که مرد اموالی داشته باشد، دادگاه خانواده اموال و حساب بانکی مرد را توقیف کرده و از طریق مزایده اموال را به فروش می رساند و زن می تواند مهریه و سایر حقوقی مالی خود را از این طریق وصول نماید.

وکیل طلاق

هزینه طلاق یک طرفه چقدر است؟

چنانچه هر یک از زن و مرد بخواهند دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده ارائه دهند، باید برای رسیدگی به دادخواست طلاق خود هزینه طلاق یک طرفه را پرداخت نماید؛ که شامل هزینه های زیر می باشد :
۱- هزینه تنظیم دادخواست طلاق یک طرفه از طرف زن یا مرد
۲- هزینه ثبت دادخواست طلاق یک طرفه از طرف زن یا مرد
۳- هزینه دادرسی پرونده طلاق یک طرفه
۴- هزینه داوری در طلاق یک طرفه از طرف زن یا مرد
۵- هزینه ثبت طلاق یک طرفه
۶- هزینه حق الوکاله وکیل

همان طور که گفته شد، دادخواست طلاق یک طرفه ممکن است از سوی زن یا مرد مطرح شود. هزینه ثبت دادخواست طلاق و هزینه رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه خانواده برعهده ی کسی است که از دادگاه تقاضای طلاق کرده و دادخواست طلاق یک طرفه را ثبت کرده است؛ همچنین هزینه ی اجرا و ثبت طلاق برعهده ی کسی خواهد بود که رأی طلاق (حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش) به نفع او صادر شده است. 

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

حقوق مالی زوجه در طلاق چیست؟

همان طور که هر یک از زوجین در عقد نکاح دارای حقوقی هستند، در طلاق نیز قانون برای زن و مرد حقوقی را در نظر گرفته است. همان طور که گفته شد در انواع طلاق ها دادگاه خانواده پیش از صدور حکم طلاق ابتدا برای حقوق مالی زوجه تعیین تکلیف می کند و برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن زوج باید حقوق مالی زوجه را پرداخت نماید.

حقوق مالی زوجه عبارتند از:

* مهریه

* نفقه

* اجرت المثل ایام زوجیت

* تنصیف اموال زوج

* استرداد جهیزیه زوجه

آیا از حقوق مالی خود در طلاق اطلاع داری؟ اگر نمی دونی چطور می تونی برای مطالبه حقوق مالیت مانند مهریه، نفقه و… اقدام کنی، با موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و از بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره رایگان دریافت کن.

مشاوره حقوقی

مهریه

مهریه مهمترین حقوق مالی زوجه است که به محض عقد نکاح زن مالک آن می شود و در صورتی که مهریه زوجه عندالمطالبه باشد، زن می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه نماید و در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد در زمانی که مرد توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد، زن می تواند برای مطالبه آن اقدام نماید. همچنین مطالبه مهریه مشروط به زمان طلاق نیست و زن می تواند حتی در صورتی که به زندگی مشترک خود با همسرش ادامه می دهد مهریه اش را مطالبه نماید.

البته مهریه عندالمطالبه برای زوجه مزایایی دارد، از جمله اینکه در صورت عندالمطالبه بودن مهریه زن می تواند در صورتی که از شوهر خود تمکین نکرده باشد از حق حبس مهریه استفاده کند و شروع زندگی زناشویی را به دریافت تمام مهریه موکول کند.

در مهریه عندالاستطاعه و مهریه موجل (مهلت دار) زن نمی تواند از حق حبس مهریه استفاده کند.

نکته: طبق قانون جدید مهریه (ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده)  اگر مهریه زن بیش از ۱۱۰ سکه باشد پرداخت آن مشروط به داشتن توانایی مالی مرد است و مرد می تواند با طرح دادخواست اعسار، مهریه را به صورت اقساطی پرداخت کند و برای مطالبه مهریه بیش از ۱۱۰ سکه حکم جلب برای مرد صادر نمی شود.

اگر نمی دونی شرایط تعلق گرفتن مهریه به زوجه چیه، برای دریافت مشاوره رایگان با شماره وکیل مهریه موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر و هر سوالی در زمینه مطالبه مهریه داری بپرس.

نفقه

نفقه به هزینه های زندگی زوجه گفته می شود که به محض عقد نکاح زوج باید آن را بپردازد و تهیه مسکن مناسب در شأن زن، اثاثیه منزل و تمام هزینه های زندگی زوجه برعهده زوج می باشد و زن می تواند در هنگام طلاق نفقه معوقه خود را نیز مطالبه نماید.

در واقع نفقه یکی از مهمترین حقوق مالی زوجه محسوب می شود، از این رو قانونگذار برای عدم پرداخت نفقه زوجه از سوی زوج مجازات حبس را در نظر گرفته است و طبق شروط دوازده گانه عقدنامه ترک انفاق یکی از موجبات طلاق از طرف زن است و در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت نکند زن می تواند از دادگاه به دلیل ترک انفاق درخواست طلاق نماید.

وکیل مهریه

اجرت المثل ایام زوجیت

یکی از حقوقی که به زن تعلق می گیرد و مرد ملزم به پرداخت آن است؛ اجرت المثل ایام زوجیت است. اجرت المثل ایام زوجیت دستمزد زوجه است که برای انجام کارهای خانه داری که به دستور شوهر انجام داده است به شرطی که آن کارها را به قصد تبرع و رایگان انجام نداده باشد، به وی تعلق می گیرد.

میزان اجرت المثل ایام زوجیت را کارشناس دادگستری با توجه به برخی معیارها تعیین می کند، مانند مدت زمان زندگی مشترک، سن زوجه، نحوه اشتغال زنان و… 

اگر برای ثبت دادخواست طلاق نیاز به راهنمایی و مشاوره داری، با بهترین وکیل طلاق در تهران تماس بگیر تا کاملترین راهنمایی را در خصوص دعاوی مربوط به طلاق به صورت رایگان دریافت کنی.

تنصیف اموال زوج در طلاق

تنصیف اموال مرد در طلاق یکی از شروط عقدنامه است که در صورت امضای آن توسط زوج، در هنگام طلاق تا نصف اموال زوج (به تشخیص دادگاه) که پس از ازدواج به دست آورده است به زوجه تعلق می گیرد. برای اجرای شرط تنصیف اموال باید طلاق به درخواست زوج باشد و طلاق از طرف مرد به دلیل نشوز زوجه نباشد و مرد نیز باید شرط تنصیف را امضا کرده باشد. البته در هنگام عقد نکاح مرد ملزم به امضای این شرط نیست و می تواند آن را نپذیرد.

همچنین در خصوص تنصیف اموال مرد در طلاق باید گفت مالی که دادگاه برای تقسیم بین زوجین مدنظر قرار می دهد، تنها اموالی است که حاصل دسترنج و تلاش مرد پس از ازدواج باشد، از این رو مالی که به او ارث رسیده باشد در هنگام تنصیف اموال به زن تعلق نمی گیرد.

نکته: تنصیف اموال زوج در طلاق توافقی اجرا نمی شود.

وکیل طلاق

استرداد جهیزیه زوجه

جهیزیه مالی است که زن در صورت توافق برای شروع زندگی مشترک به منزل مرد می برد. زن مالک مهریه است و می تواند هر زمان که بخواهد جهیزیه خود را از منزل مرد خارج کند و برای این کار نیازی به اجازه ی زوج ندارد. مرد به عنوان امین جهیزیه محسوب می شود نمی تواند در آن تصرف نماید و اجازه ی تخریب و یا فروش آن را نخواهد داشت. زن در هنگام بردن جهیزیه به منزل شوهر از تمام اقلام جهیزیه لیست کاملی تهیه می کند که باید به امضای مرد و دو نفر شاهد برسد که به آن سیاهه جهیزیه گفته می شود.

از آنجایی که جهیزیه جزو اموال زن محسوب می شود در هنگام طلاق نیز می تواند جهیزیه خود را از منزل شوهر خارج کند و برای این کار می تواند دادخواست استرداد جهیزیه را به دادگاه خانواده تقدیم کند و با حکم دادگاه جهیزیه خود را مسترد نماید.

بهترین وکیل طلاق در تهران می تونه شما رو در برای ثبت دادخواست استرداد جهیزیه راهنمایی کنه، پس برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه با وکیل طلاق موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیر.

داوری در طلاق چیست؟

در طلاق به درخواست زن یا مرد دادگاه به منظور ایجاد صلح و سازش بین زوجین موضوع را به داوری ارجاع می دهد.

در تشریفات طلاق، پس از صدور قرار داوری، زوجین باید از بین آشنایان یا بستگان مورد اعتماد خود داورانی برای خود تعیین و به دادگاه معرفی کنند؛ اگر زوجین نتوانند یا نخواهند برای خود داوری تعیین کنند، دادگاه خود برای آنها داور تعیین می‌ کند. داوران سعی به سازش میان زن و شوهر می‌ کنند و اگر موفق به این کار نشوند، با اعلام مراتب به دادگاه خانواده، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می‌ کند.

افرادی که به عنوان داور انتخاب می شوند باید مسلمان، متاهل، معتمد و دارای حسن شهرت باشند و سن آنها حداقل ۴۰ سال تمام باشد و با وضعیت روحی زن و شوهر تا حدودی آشنایی داشته باشند یا در جریان اختلاف زندگی آنان باشند.

همچنین در صورتی که زن و شوهر از معرفی داور به دادگاه خودداری کنند، دادگاه برای آنها داور تعیین می کند.

نکته: داوری در طلاق توافقی به دلیل مراجعه زوجین به مرکز مشاوره پیش از طلاق و عدم انصراف از طلاق و حل نشدن اختلافات آنها، انجام نمی شود و زوجین به داوری ارجاع نمی شوند.

عدم تمکین زن

حضانت فرزند پس از طلاق بر عهده چه کسی است؟

طبق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی ، نگهداری کودک هم حق و هم تکلیف والدین است و طبق ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی، هیچ یک از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل به عهده آنها است از نگهداری او امتناع کند.

در صورت طلاق زن و شوهر از یکدیگر طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حضانت فرزند پس از طلاق تا سن ۷ سالگی بر عهده ی مادر و پس از آن با پدر خواهد بود.

زمانی که فرزند پسر و دختر به سن بلوغ شرعی برسند، حضانت به پایان می ‌رسد. بعد از پایان سن ۹ سال تمام قمری برای دختران و سن ۱۵ سال تمام قمری برای پسران، آنها از حضانت خارج می ‌شوند و خودشان می ‌توانند تصمیم بگیرند که می‌ خواهند با کدامیک از والدین خود زندگی کنند.

همچنین طبق تبصره ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، بعد از هفت سالگی در صورت اختلاف بین پدر و مادر، حضانت کودک با رعایت مصلحت وی به تشخیص دادگاه می باشد.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

در انواع طلاق ها دادگاه برای حضانت فرزند پس از طلاق تصمیم گیری می کند اما در طلاق توافقی زوجین باید خودشان در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقی تصمیم گیری کنند و یکی از والدین با توجه به مصلحت کودک حضانت فرزند را بر عهده گیرد.

اگر نیاز به راهنمایی و مشاوره با یک وکیل طلاق با تجربه داری موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل طلاق در شرق تهران را به شما معرفی می کند.

حق ملاقات با فرزند پس از طلاق

حق ملاقات با فرزند پس از طلاق یکی دیگر از مسائل مهم در طلاق است. طبق ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر، والدین کودک در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از والدین که کودک تحت حضانت او نمی باشد، حق ملاقات با فرزند خود را دارد.

دادگاه خانواده با توجه به سن کودک و رابطه او با هر یک از والدین، ساعت ملاقات با فرزند را از ۲۴ ساعت الی ۷۲ ساعت در پایان هفته تعیین خواهد کرد.

همچنین طبق قانون هر یک از والدین که حضانت فرزند را برعهده دارد در صورتی که مانع از ملاقات فرزند با طرف دیگر شود مرتکب جزم شده است و برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و در صورت تکرار به حداکثر مجازات مقرر قانونی محکوم خواهد شد.

در خصوص حق ملاقات با فرزند پس از طلاق توافقی باید گفت زوجین برای تعیین زمان و مکان ملاقات با فرزند مانند سایر مسائل طلاق باید با یکدیگر توافق کنند و پس از طلاق طبق توافقات عمل نمایند.

با حضور یک وکیل طلاق با تجربه در پرونده طلاق، زن و مرد می توانند دلایل خود را برای طلاق با ارائه مدارک محکمه پسند و موجه اثبات کنند، از این رو از حقوق خود در طلاق بهره مند گردد.

وکیل طلاق

سلب حضانت از والدین در طلاق

طبق ماده ۱۱۷۵ قانون مدنی، کودک را نمی توان از پدر یا مادری که حضانت کودک با اوست را گرفت؛ مگر در صورت وجود علت قانونی.

طبق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی، هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که کودک تحت حضانت اوست، سلامت جسمانی و یا ترتیب اخلاقی کودک در معرض خطر باشد، دادگاه می ‌تواند به درخواست خویشاوندان کودک یا به تقاضای قیم و سرپرست او یا به تقاضای رئیس حوزه قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت کودک مناسب بداند، بگیرد. برخی مصادیق سلب حضانت والدین عبارتند از:

۱- اعتیاد زیان ‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار

۲- شهرت به فساد اخلاق و فحشا

۳- ابتلا به بیماری ‌های روانی با تشخیص پزشکی قانونی

۴- سوء استفاده از کودک یا اجبار او به ورود در مشاغل ضداخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی‌ گری و قاچاق

۵- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

۶- عدم توانایی کافی در تأمین نیازهای مالی و عاطفی کودک

مشاوره حقوقی

موارد نام برده شده در این ماده تنها برخی از مصادیق عدم مراقبت از کودک است که موجب سلب حضانت از والدین می شود؛ موارد دیگری نیز وجود دارد که تشخیص آنها به عهده ی قاضی دادگاه می باشد.

همچنین طبق ماده ۴۵ قانون حمایت خانواده، رعایت مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاه ‌ها و مقامات اجرائی الزامی می‌ باشد.

تفاوت فسخ نکاح و طلاق چیست؟

طبق ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی، عقد دائم با طلاق یا فسخ نکاح منحل می شود و فسخ نکاح در مواردی مانند تدلیس و یا وجود عیوبی در زن و مرد که در قانون به آن اشاره شده است انجام می شود.

طلاق و فسخ نکاح هر دو موجب انحلال نکاح می شوند اما با هم تفاوت هایی دارند، تفاوت های فسخ نکاح و طلاق عبارتند از:

* طلاق فقط مخصوص عقد دائم است اما موارد فسخ نکاح در عقد دائم و موقت یکسان است.

* طلاق یک امر یک طرفه است که از سوی مرد انجام می شود اما فسخ نکاح ممکن است از سوی زن یا مرد مطرح شود.

* طبق ماده ۱۱۳۴ قانون مدنی، در طلاق انشای صیغه لازم است اما در فسخ چنین شرطی لازم نیست.

* برای اجرای صیغه طلاق حضور دو شاهد مرد الزامی است، اما در فسخ چنین شرطی لازم نیست.

* طبق قانون برای اجرای طلاق باید رای طلاق صادر ‌شود اما در فسخ نکاح نیازی به رای دادگاه نیست.

* صحت طلاق مشروط به وجود شرایطی خاص در زن می ‌باشد، اما  در فسخ نکاح چنین شرطی وجود ندارد.

* طبق ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی،  هرگاه طلاق قبل از نزدیکی واقع شود نصف مهریه به زن تعلق می گیرد، اما در فسخ نکاح قبل از نزدیکی، زن حق مهریه ندارد، مگر اینکه فسخ نکاح به دلیل ناتونی جنسی مرد (عنن) باشد که در این صورت نصف مهریه به زن تعلق می گیرد.

آیا زن یا شوهر می تواند وجود رابطه زوجیت را انکار کند؟

چنانچه زن یا مرد به هر دلیل رابطه زوجیت را با همسر خود انکار کند، طرف مقابل می تواند با تقدیم دادخواست دعوای اثبات زوجیت به دادگاه خانواده و ارائه دلایل محکمه پسند، به دادگاه و اثبات دلایل خود رابطه زوجیت با همسر خود را اثبات نماید.

هرگاه زن یا شوهر با علم به وجود رابطه زوجیت در دادگاه وجود این رابطه را منکر شود و ثابت شود که این انکار بی ‌اساس بوده؛ منکر به حبس تعزیری درجه ۶ و یا جزای نقدی درجه ۶ محکوم خواهد شد.

با توجه به اهمیت اثبات رابطه زوجیت و آثار حقوقی آن بهتره قبل از هر اقدامی برای ثبت دادخواست اثبات زوجیت با یک وکیل طلاق با تجربه در این خصوص مشورت کنی، از این رو موسسه حقوقی دادآرمان بهترین برای دریافت مشاوره رایگان، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کنه.

وکیل طلاق

عده طلاق چیست؟

طبق ماده ۱۱۵۰ قانون مدنی عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده ‌است نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند. با بیان ساده تر باید گفت زن در ایام عده نمی تواند ازدواج کند و برای ازدواج و برقراری رابطه زوجیت باید دوران عده سپری شود.

اقسام عده عبارتند از:

۱- عده وفات: عده وفات شوهر چهار ماه و ده روز است.

۲- عده طلاق: عده طلاق سه طهر است.

۳- عده فسخ نکاح: عده فسخ نکاح سه طهر است.

۴- عده نزدیکی به شبه: مانند عده طلاق سه طهر است.

۵- عده بذل یا انقضای مدت در عقد موقت دو ماه است.

سامانه تصمیم طلاق چیست؟

قوه قضاییه به همراه سازمان بهزیستی به منظور حل مشکلات زوجین و کاهش میزان طلاق و با هدف ارجاع زوجین به مراکز مشاوره و انصراف آنها از طلاق اقدام به راه اندازی سامانه ای به نام تصمیم طلاق کرده است.

سامانه تصمیم طلاق زوجین را به نزدیکترین مراکز مشاوره معرفی می کند و در مراکز مشاوره سعی می شود با بررسی دلایل اختلافات زوجین به حل مشکلات آنها کمک شود تا زوجین از طلاق منصرف شوند.

متقاضیان طلاق، در انواع طلاق یعنی طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی، برای ثبت دادخواست طلاق باید ابتدا به سامانه تصمیم طلاق مراجعه کنند و به صورت اینترنتی نوبت مشاوره دریافت کنند و در زمان مقرر، به مراکز مشاوره تعیین شده برای دریافت مشاوره طلاق معرفی می شوند و در صورتی که پس از شرکت زوجین در جلسات مشاوره همچنان زوجین برای طلاق اصرار داشته باشند و سازشی بین آنها ایجاد نشود، از سوی مرکز مشاوره یک گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود، که متقاضیان پس از دریافت این گواهی می توانند برای ثبت دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند و دادخواست طلاق را ثبت نمایند.

برای اینکه بدونی ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق در طلاق توافقی چگونه انجام می شود، لینک رو کلیک کن.

هزینه ی وکیل طلاق در تهران چقدر است

مراجعه زوجین به مراکز مشاوره برای پیشگیری از طلاق

هنگامی زوجین در روابط زناشویی با همسر خود اختلافاتی دارند با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و کمک گرفتن از یک روانشناس یا مشاور خانواده می ‌توانند به حل مشکلات زناشویی و اختلافات خانوادگی خود بپردازند. اعضای مراکز مشاوره خانواده باید از کارشناسان رشته ‌های مختلف مانند مطالعات خانواده، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، فقه و حقوق و مبانی حقوق اسلامی باشند. همچنین حداقل، نصف اعضای هر مرکز مشاوره خانواده باید از بانوان باشند.

حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق

حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق یکی از دغدغه های زن و مرد پس از طلاق است و بسیاری از افراد پس از طلاق تمایلی به درج نام همسر سابق در شناسنامه خود ندارند.

اما حذف نام همسر سابق از شناسنامه پس از طلاق کار چندان ساده ای نیست؛ چرا که ممکن است زن و مرد پس از طلاق دوباره قصد ازدواج داشته باشند و ازدواج اول خود را از طرف مقابل پنهان کنند، از این رو ثبت احوال، طبق قانون برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه افراد مطلقه شرایطی را تعیین کرده است تا از سوء استفاده های افراد و پنهان کردن ازدواج اول جلوگیری شود.

از سال ۱۳۹۳ به صورت قانونی شرایطی برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه پس از طلاق فراهم شده است و آنها می توانند به صورت قانونی نام همسر سابق خود را از شناسنامه حذف کنند.

برای حذف نام همسر پس از طلاق (انواع طلاق ها) سه حالت متصور است:

۱- حذف نام همسر از شناسنامه در صورت باکره نبودن زوجه

۲- حذف نام همسر از شناسنامه در صورت باکره بودن زوجه

۳- حذف نام همسر از شناسنامه در صورت فوت همسر

مراحل و شرایط حذف نام همسر از شناسنامه پس از طلاق توافقی و سایر طلاق ها حتی فوت همسر یکسان است و نوع طلاق تغییری در روند رسیدگی در این خصوص ایجاد نمی کند.

وکیل مهریه

وکیل طلاق در طلاق از طرف مرد

همان طور که گفته شد یکی از دعاوی طلاق که وکیل طلاق در خصوص آن موکلین را راهنمایی یا قبول وکالت می نماید، طلاق از طرف مرد است. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، زوج حق طلاق دارد، یعنی هر موقع که بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد، بدون اینکه نیاز به ارائه دلایل موجه برای طلاق داشته باشد.

زوج می تواند برای طرح دادخواست طلاق طرف مرد، از یک وکیل طلاق با تجربه راهنمایی و مشاوره ی لازم را دریافت نماید یا برای پیگیری پرونده به وکیل طلاق وکالت دهد، تا وکیل طلاق به جای او در مراجع قضایی، پرونده ی طلاق را پیگیری نماید.

توصیه می شود چنانچه مرد بخواهد زن خود را با دلایل موجه طلاق دهد، حتماً برای دریافت راهنمایی و پیگیری پرونده ی طلاق به یک وکیل طلاق وکالت دهد؛ اما سوال این است، چرا حضور یک وکیل طلاق با تجربه و کاردان در پرونده ی طلاق از سوی مرد اهمیت دارد، مگر نه اینکه مرد حق طلاق دارد و می تواند زن خود را طلاق دهد و طرح دادخواست طلاق از طرف مرد، پیچیدگی و دشواری طرح دادخواست طلاق از طرف زن را ندارد و دادخواست طلاق از طرف مرد به راحتی در دادگاه خانواده پذیرفته می شود و دادگاه به نفع زوج، رأی طلاق یا همان گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند.

دلیل اهمیت حضور یک وکیل طلاق در پرونده طلاق از طرف مرد، دلایل طلاق مرد است؛ چرا که بین طلاق دادن زن از سوی شوهر با دلیل یا بدون دلیل تفاوت هایی وجود دارد که در حقوق مالی زن که شوهر در هنگام طلاق باید بپردازد تأثیر بسزایی دارد؛ که در ادامه ی مطلب به بیان این تفاوت ها خواهیم پرداخت.

مشاوره حقوقی رایگان موسسه حقوقی دادآرمان

وکیل طلاق در طلاق از طرف زن

طبق قانون، زن حق طلاق ندارد و نمی تواند مانند زوج هر زمان که خواست، برای طلاق گرفتن از شوهر خود اقدام نماید و دادخواست طلاق را در دادگاه خانواده مطرح نماید. درخواست طلاق زن بدون دلیل از سوی دادگاه خانواده پذیرفته نخواهد شد و زوجه به این ترتیب موفق به طلاق گرفتن نمی شود؛ بلکه باید برای درخواست طلاق خود دلایل موجهی داشته باشد و بتواند دلایل خود را در دادگاه نیز اثبات نماید.

با توجه به آنچه گفت، بهتر است زوجه برای طرح دادخواست طلاق از سوی زوجه، با یک وکیل طلاق مشورت نماید و با توجه به صلاحدید وکیل طلاق و حساسیت موضوع طلاق زوجه و اهمیت دلایل طلاق وی، به وکیل طلاق وکالت دهد تا وکیل طلاق با وکالتنامه ای که از سوی زوجه در اختیار دارد، به پیگیری پرونده ی طلاق از سوی زوجه اقدام نماید.

وکیل آنلاین

هزینه وکیل طلاق 

دادخواست طلاق مانند دیگر دعاوی، در چند مرحله رسیدگی می شود و چنانچه زوج یا زوجه برای پیگیری پرونده ی طلاق خود به یک وکیل طلاق وکالت داده باشند باید هزینه وکیل طلاق یا حق الوکاله ی وکیل طلاق را در هر مرحله از دادرسی پرداخت نمایند؛ مثلاً در مرحله ی بدوی (نخستین) هزینه وکیل طلاق را در خصوص مرحله ی بدوی پرداخت می نمایند و چنانچه پس از صدور رأی بدوی با دادخواست هر یک از طرفین، پرونده ی طلاق وارد مرحله ی تجدیدنظر شود، سپس باید هزینه ی وکیل طلاق در مرحله ی تجدیدنظر نیز به وکیل طلاق پرداخت شود و در مورد مرحله ی فرجام خواهی نیز به همین ترتیب خواهد بود.

چنانچه موکل از ادامه ی پیگیری پرونده ی خود منصرف شود، فقط تا مرحله ای که وکیل طلاق در پرونده حضور داشته است، هزینه وکیل طلاق پرداخت می شود.

همچنین تعیین مبلغ و نحوه ی پرداخت هزینه وکیل طلاق با توافق وکیل طلاق و موکل و انعقاد قرار می باشد.

می تونی بدون صرف هزینه وکیل طلاق  و بدون اتلاف وقت برای مراجعه حضوری به دفتر وکیل با وکیل طلاق آنلاین تماس بگیری و مشاوره رایگان دریافت کنی.

چگونه با کمک وکیل طلاق، سریع طلاق بگیریم؟

خب واضح است که طلاق پروسه ی سریعی ندارد.
یعنی هیچ وکیلی نمی تواند ادعا کند که می تواند برای شما طلاق سریع بگیرد چرا که در مقوله طلاق، سیستم قضایی، شرایط را به گونه ای چیده است که تا حد امکان زن و مرد صلح کنند و بتوانند زندگی خود را از سر گیرند.پس اگر کسی به شما وعده ی طلاق سریع را می دهد، قطعا اشتباه می کند و یا اینکه از راه های غیر قانونی می خواهد این کار رو کند که باز هم بعید است به نتیجه ی درست برسد.

وکیل مهریه

کلام آخــر

وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت می نماید و به همه ی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق، بهترین کسی است که می تواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبه ی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند؛ از این رو موسسه حقوقی دادآرمان برای دریافت مشاوره حضوری، بهترین وکیل طلاق در تهران را به شما معرفی می کند؛ همچنین در صورتی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری به دفتر وکیل طلاق را ندارید، می توانید برای دریافت مشاوره ی رایگان به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری، با وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان اقدام کنید و بدون اتلاف وقت و هزینه از مزایای مشورت با یک وکیل طلاق با تجربه بهره مند شوید. 

لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان  

·        خدمات موسسه حقوقی دادآرمان 

·        وکیل آنلاین

·        مشاوره حقوقی حضوری 

·        وکیل طلاق 

·        وکیل مهریه 

·        وکیل طلاق توافقی 

·        وکیل ارث 

·        وکیل ملکی 

·        وکیل ملکی آنلاین 

·        بهترین وکیل ملکی تهران 

·        امور مهاجرت 

·        انواع جرائم کیفری 

·        عناوین جرائم کیفری  

مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی 

02122904873    -      02122904874 

 –09128400921 – 09336267878 – 09336267676 – 

وکیل طلاق

  دعاوی خانواده